OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Amazonin sademetsä kärsii tuhoisista maastopaloista

Brasiliassa Amazonin sademetsä on joutunut lukuisten tuhoisien maastopalojen uhriksi. Muun muassa BBC uutisoi, että Sao Paolo “pimeni” maanantai-iltapäivällä, kun metsäpaloista aiheutuvat savut saavuttivat suurkaupungin.

BBC:n saamien tietojen mukaan Brasilian presidentti Bolsonaro on joutunut kovan kritiikin kohteeksi. Monet ovat kritisoineet presidenttiä siitä, että hänen kautensa aikana sademetsää on tuhoutunut paljon, mutta presidentti kiistää väitteet ja kertoo näiden väitteiden olevan vääriä. Tämä on aiheuttanut sosiaalisessa mediassa paljon erimielisyyksiä niin Brasilian kansalaisten kuin myös ulkomaalaisten keskuudessa. Kriitikoiden mielipiteitä tukee vahvasti Brazil’s National Space Research Institute (INPE).

NASA:n mukaan metsäpalot ovat sademetsässä normaaleja heinä- ja elokuussa kuivuuden vuoksi. Tänä vuonna metsäpalot ovat olleet kuitenkin ennätyksellisen laajoja ja tuhoisia.

Kuvaa ja videota metsäpaloista julkaistaan jatkuvasti sosiaalisessa mediassa. Tägi #PrayforAmazonia on saanut runsaasti materiaalia tuhosta.

Kuvituskuva: Nathalia Segato / Unsplash