OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Hurrikaani

Hurrikaani Dorian tuhoaa Bahaman saaria yli 80 metriä sekunnissa

Kuvituskuva: NASA

Yhdysvaltojen rannikkoa pahoinpitelee viidennen, eli korkeimman mahdollisen kategorian hurrikaani Dorian. Tällä hetkellä se kulkee Atlantin valtamerellä ja noin kello 11 aikaan maanantaina 2.9. oli Bahaman yllä. Dorianin tuoma tuuli on ollut viimeisen 24 tunnin aikana yli 185 mailia tunnissa, eli yli 80 metriä sekunnissa.

Hurrikaanien kategorioita on yhteensä viisi, joista viiden on korkein ja yksi matalin. Aikaisemmin viidennen kategorian hurrikaanit ovat aiheuttaneet Yhdysvalloissa paljon tuhoa, kuten vuoden 2005 Katrina. Silloin erityisesti New Orleans kärsi tuhoista paljon.

CNN:n mukaan hurrikaanin odotetaan saapuvan Floridan rannikolle tiistaina, sekä keskiviikkona Georgian, Pohjois-Carolinan ja Etelä-Carolinan rannikoille. Voit seurata hurrikaanin kulkua CNN:n sivuilta livenä.