OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ford Auto Britannia

Amerikkalaisten maahantukeutuminen oli päättäväinen hyökkäys!

Times London, 1919, 13. syyskuuta

Vuosia ennen 1914 sodan syttymistä häämötti niin sanottu amerikkalaisten maahantunkeutuminen, joka uhkasi brittien kauppaa ja kansaa. Suuria määriä kaikenlaisia ajoneuvoja oli lähetetty Amerikan yhdysvalloista, 150 punnan tai jopa 500 punnan arvoisia. Kalliimmat olivat 30 hevosvoiman moottoreilla ja erinomaisella viimeistelyllä sekä erittäin kestäviä.

Kun tämä maahantunkeutuminen oli alussa, niin uskottiin, että se olisi suuri uhka brittien teollisuudelle ja koko ajan lisääntyvä tuonti antoi vakavan huolen aiheen brittien omille autonvalmistajille, joiden hinnat olivat 300 – 400 punnan väliltä.

Jonkin ajan kuluttua kuitenkin huomattiin, että tämä ei ollutkaan niin suuri uhka kuin kuviteltiin, sillä joissakin tapauksissa joitakin autoja valmistettiin Britanniassa, joten huomattavaa vaikutusta sillä ei ollut brittien teollisuuteen. Pelko kuitenkin auttoi yrittäjiä uuteen business-ajatteluun.

1914 sota vaikutti käyttäjiin niin, että asia jopa käytännössä unohtui. Nykypäivänä brittien teollisuutta uhkaavat tekijät ovat hyvin erilaisia, joka tulee ymmärtää yleisesti.

Autot, joita odotetaan tulevan nyt suuressa määrässä, ovat paljon laadukkaampia kuin ennen sotaa lähetetyt. Viimeistely, materiaalit ja itse runko ja jopa auton käyttäminen ovat aivan uutta tasoa, jota ei ole aikaisemmin nähty. Nämä autot ovat vähintäänkin vertailukelpoisia brittien laadukkaimpien autojen kanssa. Tämä asia tulee ottaa vakavasti mietittäessä teollisuuden riskejä. Uusi kilpailija kilpailee niin laadussa kuin määrässä. Tämä yhdistelmä on musertava.