OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Näyttelijä Felicity Huffman tuomittiin vankilaan yliopisto-opiskelijoiden sisäänpääsy lahjonnassa

Yhdysvaltalainen näyttelijä Felicity Huffman tuomittiin Bostonin tuomioistuimessa perjantaina 14 vuorokauden vankeuteen, jota seuraa 12 kuukauden ehdollinen tuomio, 30 000 dollarin (26 900 euron) sakko ja 250 tunnin yhdyskuntapalvelu hänen roolistaan Yhdysvaltain yliopiston sisäänpääsylahjuksissa.

Huffman tuomittiin siitä, että hän maksoi tekaistuja hyväntekeväisyys lahjoituksia 15 000 dollaria (13 450 euroa) vastineeksi siitä, että hänen tyttärensä SAT-kokeiden tuloksia parannettaisiin 1420 pisteeseen.

Noin 34 henkilöä on syytetty yliopistojen pääsykokeiden huijaamisessa ja lahjuksista korkeakouluille pääsyn saamiseksi lapsilleen. Huffman oli ensimmäinen vanhempi, joka on saanut rankaisun lahjontaskandaalissa. Muiden osallistujen odotetaan saavan vastaavanlaisia rankaisuja.