OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Uutinen Päivän News Yhteenveto

Ulkomaan uutiset tänään

Reuters

Turkin presidentti Tayyip Erdogan sanoo neuvottelevansa presidentti Donald Trumpin kanssa tässä kuussa Patriot-ohjusten ostamisesta. Erdogan sanoo, että hänen suhde Yhdysvaltain johtajan kanssa on voitettavissa, sen jälkeen, kun Turkki aiheutti kriisin maiden välillä, ostaessaan venäläisten ilmapuolustusjärjestelmät.

Yemeniläiset Huthi-kapinalliset sanovat olevansa vastuussa kahdesta Saudien Aramco-Oil:iin tehdyistä drone-iskuista Abqaiqissa ja Khuraissa. Saudien tiedottaja sanoo palojen olevan hallinnassa. Huthit sanovat myös laajentavansa hyökkäyksiään Saudi Arabiaa vastaan.

Päivitetty: Huthien drone-hyökkäys osui Saudien öljyvarantojen sydämeen. Öljyvirtaukset ovat häiriintyneet ja öljynvienti kangertelee. Hyökkäys vaikuttaa koko Saudien öljyn tuotantoon 50 % ja maailman tuotantoon 5 %. Asiantuntijat sanovat, että hyökkäyksellä voi olla arvaamattomat vaikutukset öljymarkkinoille ja maailman taloudelle.

Yhdysvaltain Saudi Arabian lähettiläs tuomitsee twitterissä Saudien öljylaitoksiin tehdyt drone-iskut “mahdottomina hyväksyä”.

Osama bin Ladenin poika Hamza bin Laden on kuollut Yhdysvaltain järjestämässä terrorisminvastaisessa operaatiossa, sanoo presidentti Donald Trump. Trump sanoo ainoastaan, että operaatio suoritettiin Afganistanin ja Pakistanin alueilla.

Iranin valtion televisio kertoo Iranin allekirjoittaneen tänään 440 miljoonan dollarin sopimuksen paikallisen Petropars-yhtiön kanssa Belalin kaasukenttien kehittämisestä Persianlahdella.

Sudanin terveysministeri vahvistaa viisi uutta kuolemaan johtanutta Kolera tapausta elokuu 28.päivän jälkeen.

Italian talousministeri Roberto Gualtieri sanoi tänään Helsingissä, että Italian edellisen hallituksen tekemät yksityistämistavotteet ovat epärealistisia ja, että yksityistämisessä pitäisi edetä varovasti.

Noin 55 km päässä Alicantesta, Orihuelan kaupungista löytynyt kuudes Espanjan tulvauhri.

Singaporessa pahin savusumu kolmeen vuoteen rajujen metsäpalojen vuoksi.