OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Paini: Elias Kuosmanen jatkaa MM-kisoja keräilyotteluissa maanantaina

Elias Kuosmanen selviytyi maanantaina jatkuviin keräilyihin kreikkalais-roomalaisen painin sarjassa 97 kg Kazakstanin MM-kilpailuissa. Helsingin Hakaa edustava Kuosmanen voitti avausottelussaan Venezuelan Luillys Perez Moran 3-1, mutta toisessa ottelussa hallitseva olympiavoittaja Armenian Artur Aleksanyan oli liian vahva. Aleksanyan kuitenkin selviytyi maanantai-illan finaaliin ja näin suomalainen jatkaa maanantaiaamun keräilyissä.

Kuosmaselta vaaditaan maanantain keräilyissä kolme otteluvoittoa olympiapaikan varmistamiseksi. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu kokenut Valko-Venäjän Aliaksandr Hrabovik, jolla on Kuosmasen tavoin palkintokaapissaan kaksi EM-mitalia. Valko-Venäläisen lisäksi Kuosmasen pitää voittaa vielä Turkin ja Iranin painijat, jotta olympiapaikka ja paikka MM-pronssiottelussa irtoaa.

Sarjassa 87 kg Nurmon Jymyn Rami Hietaniemi hävisi avausottelunsa Puolan Arkadiusz Kulynyczille ja hänen turnauksensa päättyi.

Maanantaiaamuna alkaa myös kolmen muun suomalaispainijan MM-urakka. Sarjassa 60 kg Lapin Veikkojen Lauri Mähönen kohtaa avausottelussa Intian Manish Manishin. Ilmajoen Kisailijoiden painijoista Niko Erkkola kohtaa sarjan 77 kg avausottelussa Kirgistanin Kairatbek Tugolbaevin ja Konsta Mäenpää sarjassa 130 kg Kazakstanin Mansur Shadukayevin.

Kilpailut käynnistyivät maanantaiaamuna Suomen aikaa klo 8.