OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Uutinen Päivän News Yhteenveto

Päivän uutisia maailmalta

Britannian ulkoministeri Nigel Farage ilmoitti Brexitin viivästyvän jälleen. Pääministeri Boris Johnson oli tekemässä viime hetken sopimusta Brysselin kanssa, kun Britannian parlamentti ilmoitti hylkäävänsä ehdotuksen.

Yemenin Huthi-ryhmittymä varoitti tänään ulkomaalaisia sanomalla, että Saudien Aramcon öljylaitokset ovat edelleen kohteina ja, että niihin voidaan hyökätä koska tahansa uudestaan. Huthien armeijan tiedottaja Yahya Sarea totesi, että Abqaiqin ja Khuraisin drone-hyökkäykset tehtiin tavallisilla moottoreilla ja myös suihkumoottoreilla varustetuilla laitteilla. Sarea sanoi myös, että Saudi Arabian tulisi lopettaa Yemeniä kohtaan osoittamansa aggressio ja asettamansa saarto.

Iran ilmoitti tänään peruuttaneensa presidenttien Donald Trumpin ja Hassan Rouhanin välisen New Yorkissa pidettäväksi sovitun tapaamisen. Iranin ulkoministeriön tiedottaja Abbas Mousavi sanoi, että “tapaaminen ei ole meidän agendassa, eikä sitä tulla sinne laittamaan. Sellaista kokousta ei tulla pitämään”. Tapaaminen olisi pidetty YK:n yleiskokouksen yhteydessä.

Iran sanoo olevansa valmis yhteistyöhön YK:n ja kaikkien maiden kanssa, jotka haluat Yemeniin rauhan ja tasapainon.

Venäjän energiaministeri Alexander Novak sanoi tänään, suunnittelevansa soittaa Saudi Arabian kolleegalleensa, keskustellakseen Saudien öljyntuotantolaitoksiin tehdyistä hyökkäyksistä. Novak sanoo, että maailmanlaajuisen öljyntuotantosopimuksien parametrit eivät ole muuttuneet ja, että mitään välitöntä tarvetta ylimääräiseen OPEC-maiden ja niiden ulkopuolisten tahojen välillä ei ole.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ilmoittanut valtuuttaneensa strategisten öljyvarantojen käytön, myöhemmin määriteltävän määrän mukaisesti.

Etelä-Korea on ilmoittanut harkitsevansa osan strategisten öljyvarantojen vapauttamista, mikäli Saudi Arabian tilanne heikkenee.

Yhdysvaltalainen virkamies totesi, että Aramcoon kohdistuneet hyökkäykset eivät tulleet Yemenistä. Hyökkäyksien laajuus ja tarkkuus osoittaa, että hyökkäystä ei laukaistu etelästä, Yemenistä, vaan ilmansuuntana oli luode. “Ei ole epäilystäkään, että Iran on syyllinen hyökkäykseen. Näin on asia, mistä kulmasta tahansa asiaa katsoo, tätä asiaa ei voi paeta, ei ole muita ehdokkaita. Todisteet eivät osoita mihinkään muuhun suuntaan, kuin, että Iran oli vastuussa tästä”.

Reuters