OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Suomalaiset maisemasuunnittelijat palkittiin Moskovassa

Kuva: Kuvassa palkintotilaisuudessa paikalla olleet vas. Heidi Hannus, Tanja Nieminen ja Tiina Holmberg.

Moskovassa kolmatta kertaa järjestetyssä Flower Jam -show garden puutarhakilpailussa eri puolille Moskovaa rakennettiin 42 puutarhaa kaduille ja aukioille. Suomesta mukana oli neljä maisemasuunnittelijaa kolmella työllä. Kaikki suomalaiset osallistujat voittivat palkintoja.

Tuomaristo, joka koostui venäläisistä ja ulkomaalaisista viheralan ammattilaisista, tuomaroi kaikki kilpailutyöt kolme kertaa kesän aikana. Voittajat kilpailun eri sarjoissa julkistettiin 13.9.2019.

Avoimessa kansainvälisessä näyttelypuutarhakilpailussa teema vaihtuu vuosittain. Tänä vuonna teemana oli ”Moskovan kesäpuutarhat” ja erityisesti toivottiin, että puutarhassa voisi istua. 

Tämän vuoden kilpailussa maisemasuunnittelija Kairi Meos voitti kultaa, Heidi Hannus hopeaa sekä maisemasuunnittelija Tanja Nieminen yhdessä maisema-arkkitehti Tiina Holmbergin kanssa hopeaa. Lisäksi Heidi Hannus sai Venäjän Maisema-arkkitehtiliiton myöntämän kunniapalkinnon ”For the town planning way of thinking”. Palkinnon luovuttanut Venäjän maisema-arkkitehtiliiton perustajan ja nykyisen kunniapuheenjohtaja Taisia Volfrubin mukaan kunniapalkinnon perusteena oli puutarhan suunnitelma, jossa oli ajateltu kaupungin arkkitehtuuria, katukarttaa ja miten moderni kaupunki oli tuotu keskelle vanhaa historiallista kaupunkia muistutuksena, että kaupunki kehittyy.

Moskovan kaupunkilaiset äänestivät parhaaksi kokemansa puutarhan ja tässä äänestyksessä Heidi Hannuksen puutarhansa äänestettiin yhdeksi kolmesta parhaasta näyttelypuutarhasta 42 puutarhan joukosta.

Päätuomarina oli kahdeksan kertaa Chelsea Flower Show:ssa kultamitalin voittanut ja kolme kertaa näyttelyn parhaan puutarhan palkinnon saavuttanut Andy Sturgeon.

Teksti: Viherympäristöliitto ry