OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Hautausmaa Suru Risti

Terrorismillä ei ole rajoja

Melkeinpä viikottain voidaan lukea terroristien hyökkäyksistä ympäri maailman. Hyökkäyksiä tehdään monimuotoisina, puukotuksista pommeihin.

Mikään ei näytä riittävän näille tahoille ja kaikki on sallittua.

Tällainen laaja-alainen toiminta ei pysty toimimaan ilman suurta rahoitusta ja siksi onkin täysin selvää, että näitä pahan tekijöitä tuetaan eri valtioiden kautta, eri muodoissa.

Saudi Arabia laitettiin viikonloppuna pahaan tilanteeseen, kun saudien tärkeimpiin öljyntuotantolaitoksiin iskettiin lujaa. Saudien tuotanto tippui puolella kertaheitolla. Maailmalta se oli 5% pois.

Näin saatiin maailma varpailleen. Jokaisella tietysti mielessä, että talvi on tulossa ja kodit ja teollisuus tarvitsee vielä enemmän energiaa.

Puhumattakaan meistä tallaajista, jotka mietimme mitä bensa huomenna maksaa. Siihen, kun vielä lisää pääministerimme lupaama 250 miljoonan euron lisäveron polttoaineisiin, niin johan kansa käy kuumana.

Se, että oliko pelkästään kyse satunnaisesta Saudi Arabian ja Yemenin välisesti välienselvittelystä, siitä on jo spekulaatioita. Kuulemma, dronien tai ohjusten tulosuunta oli luoteesta eikä etelästä, Yemenistä. Luoteesta löytyy Iran, joka on jo pitkään ärhennellyt sodalla ja samalla kärvistellyt tilanteessa, jossa jenkit ovat melkeinpä nollanneet heidän öljyvientinsä.

Nyt Iran syyttää Irakia, että sieltä olisi laukaistu dronit/ohjukset ja Irak syyttää Irania samalla tavalla. Missä todella mennään, totuushan on se, että Irakissa riitelee sunnit ja shiiat. Shiioilla taas on tunnetusti lämpimät suhteet Iraniin.

Voisihan se olla niinkin, että etelä-Irakin maaperällä olisi tapahtunut iranilaisten ja shiiojen yhteistoimintahyökkäys.

Tilanteessa on myös muita näkökohtia:

Iranin prikaatinkenraali kommentoi välittömästi ensimmäisen syytöksen jälkeen, että jenkkien tukikohdat, mukaan lukien lentotukialukset ovat tähtäimessä ja ohjukset iskuvalmiina ja maa sotavalmiudessa. Tätäkö haluttiin?

Toinen aspekti asiassa on, että ajallisesti sopiva tapahtuma oli Osama bin Ladenin pojan, Hamza bin Ladenin, eliminointi. Kostoretkestäkö oli kyse?

Kolmanneksi, hyökkäsikö iranilaiset/yemeniläiset shiiat saudien sunnien kimppuun? Tämäkin olisi mahdollista.

Ainakin terrori-iskun vaikutus on joillekin valtioille tervetullut mahdollisuus merkittävästi ja ainakin hetkellisesti parantaa oman raakaöljyn myyntiään.

Oli sitten kyseessä mikä ryhmittymä tai kansa tahansa, niin mikä saa ihmiset voimaan niin pahoin, että pitää toisiaan näin tappaa ja tuhoa?

Suomalainen