OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Ulkomaan uutisia lyhyesti

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu sanoo Israelin olevan valmistautunut mahdollisuuteen, että se vedetään mukaan Iranin ja Yhdysvaltojen väliseen yhteenottoon.

Saudi Arabia vahvisti uudelleen, että se pystyy puolustautumaan ja vastaamaan voimakkaasti mahdollisiin hyökkäyksiin.

Iranin presidentti Rouhani sanoo hyökkäykset Aramcoon olleen vastavuoroinen vastaus Yemeniä kohtaan tehdyille vihamielisyyksille.

Putin sanoo, että Yhdysvaltalaisten joukkojen tulo Syyriaan on laiton.

Kremlin tiedottaja sanoo, että Ankaran tapaamisessa Venäjän, Iranin ja Turkin presidentit eivät keskustelleet Saudien öljyntuotantolaitoksiin tehdyistä pommi iskuista.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi Ankarassa, Turkin ja Iranin johtajien tapaamisen jälkeen, että Venäjä on valmis auttamaan Saudi Arabia tapahtuneiden hyökkäyksien vuoksi. Putin ehdotti venäläisten aseiden kauppaa.

Saksan hallitus aikoo pidentää aseiden vientikieltoa Saudi Arabiaan.

Saudi Arabia aikoo kutsua kansainvälisiä asiantuntijoita, kuten myös YK:sta, osallistumaan pommi iskun kohteiksi joutuneiden öljyntuotantolaitosten tutkimukseen. Samalla se kehottaa tuomitsemaan pommi-iskujen takana olleet tahot.
Alustavien tutkimusten mukaan hyökkäyksissä käytettiin iranilaisia aseita.

Trump sanoo, että vaikuttaa siltä, että Iran on vastuussa hyökkäyksistä saudien öljyntuotantolaitoksiin.

Trump sanoo, että hän ei mahdollisesti halua vierailla Pohjois-Koreassa, ei ole vielä valmis siihen.

Yhdysvaltain senaatin enemmistöjohtaja McConnell sanoo, että hän toivoo, että Yhdysvaltain kumppanit liittyvät mukaan “asettamaan seurauksia” Iranille, sen saudien öljyntuotantolaitoksiin tekemistä hyökkkäyksistä.

Bahrainin kruunuprinssi Salman bin Hamad al-Khalifa sanoi tänään vierailullaan presidentti Donald Trumpin luona Valkoisessa talossa, että Bahrain on allekirjoittanut sopimuksen ostaa ensimmäisen yhdysvaltalaisen Patriot- ohjuspatteriston.

Raakaöljyn hinta lähti odotetusti kovaan nousuun tänään. Päivän parhaan tuloksen teki Pohjanmeren Brent öljyfutuuri, joka alkuun nousi lähes 20 %, mutta tasaantui lopulta 14,7 % nousuun, kun eri valtiot lupasivat aukaista strategisten öljyvarantojen hanat, jotta öljytoimitukset voisivat maailmalla jatkua. Brentin nousu oli sen suurin 30-vuoteen, sitten Persianlahden kriisin.