OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Iran hylkää neuvottelut USA:n kanssa

Iranin korkein johtaja Ayatollah Ali Kamenei sanoi tänään, että Iran ei koskaan tule neuvottelemaan kahdenkeskisesti Yhdysvaltojen kanssa. Iran voisi ottaa osaa monikansallisiin neuvotteluihin, jos Yhdysvallat uudestaan kunnioittasi vuoden 2015 koskevaa Iranin ydinohjelmasopimusta.
Donald Trump on sanonut, että hän voisi tavata Iranin presidentin Hassan Rouhanin mahdollisesti YK:n yleiskokouksen yhteydessä.
Iranin valtion television mukaan Khamenei totesi, että “Iranin virkamiehet, eivät millään taholla, koskaan tulee neuvottelemaan amerikkalaisten virkamiesten kanssa, heidän käytäntönsä on Iranin painostaminen, heidän maksimaalisen painostuksen politiikka tule epäonnistumaan”. Khamenei sanoi myös, että “viranomaiset ovat yhteisymmärryksessä siitä, että kaikki virkamiehet ovat yksimielisiä Yhdysvaltojen toiminnan suhteen”.
Reuters