OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Mika Kallio KTM:n tehdaskuskiksi loppukauden MotoGP-osakilpailuihin!

Mika Kallio. Kuva: Philip Platzer

KTM:n MotoGP-tiimin testikuljettaja Mika Kallio sai tänään tiistaina pikakomennuksen tositoimiin, kun itävaltalaistiimin ja sen nykyisen tehdaskuljettajan Johann Zarcon tiet erkanivat jo ennen kauden loppua. Suomalainen tulee kisaamaan kaikissa kuudessa loppukauden MM-osakilpailussa tulevan viikonlopun Aragonin osakilpailusta lähtien.

Kun KTM:n kanssa kahden vuoden sopimuksen solminut Johann Zarco ilmoitti aiemmin kesällä, että hän tulee jättämään tiimin jo tämän kauden jälkeen, osasi Mika Kallio odottaa, että hänellä saattaisi olla mahdollisuus astua ranskalaisen saappaisiin. Pian alkoi kuitenkin näyttää siltä, ettei Zarco tulisi ajamaan edes meneillään olevaa kautta loppuun. Tänään tiistaina KTM vahvisti, että se on purkanut sopimuksen Zarcon kanssa ja Kallio tulee ajamaan kaikki loppukauden kuusi osakilpailua tulevan viikonlopun Espanjan Aragonin osakilpailusta lähtien.

– Zarcon ja KTM:n yhteiselo ei ole ollut sitä, mitä toivottiin ja KTM on jo pidempään miettinyt ratkaisua tilanteeseen ja nyt he päätyivät tällaiseen kuvioon, Kallio avaa.

Luonnollisesti tilanne on mitä parhain suomalaiselle, joka on kärkkynyt jo useamman vuoden ajan kilpakuskin paikkaa kuninkuusluokasta.

– Onhan tämä pirun hieno homma minulle. Tämä tilanne täytyy nyt hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla, mutta missään nimessä tämä ei ole helppo paikka. Muilla on kisarutiini päällä, kun taas itselläni on edellisestä kilpailusta aikaa jo yli vuosi.

Edellisen kerran Kallio nähtiin KTM:n puikoissa tositoimissa vuoden 2018 heinäkuussa, jolloin hän loukkasi pahasti polvensa Saksan osakilpailuviikonloppuna ja joutui käymään läpi pitkän kuntoutuksen.

– Vaikka kaikki tapahtuikin nyt erittäin nopeasti, olen tiennyt jo muutaman viikon ajan, että tällainen mahdollisuus saattaa aueta ja olen parhaani mukaan yrittänyt valmistautua. Varmasti ajamattomuus näkyy ainakin näissä ensimmäisissä kilpailuissa ennen kuin pääsee taas kuvioihin kiinni. Onneksi tässä on kuitenkin melkein kolmasosa kautta vielä jäljellä ja paljon ehtii tapahtua sen aikana.

KTM ei ole vielä päättänyt kuka tulee ajamaan Pol Espargaron tiimikaverina ensi vuonna, mutta mikäli Kallio onnistuu vakuuttamaan tallin seuraavissa osakilpailuissa, on hänellä vahvat mahdollisuudet saada sopimus ensi kaudesta itselleen. Näin suomalainen nähtäisiin viivalla Suomen MM-osakilpailussa KymiRingillä täysiverisenä tehdaskuljettajana villin kortin sijaan. 

– Eihän tämä mahdollisuus itselleni olisi nyt parempaan paikkaan voinut osua, kun miettii ensi kautta. Jos kaikki menee putkeen, niin varmasti keskustellaan ensi kauden kuvioista. Täytyy vain nyt mennä päivä kerrallaan eteenpäin, Kallio päättää.

MotoGP-kalenteri 2019

Linkki KTM:n uutiseen

Teksti: Mika Kallion Tiedotus