OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Päivän ulkomaan uutisia lyhyesti

Britannia ja Saksa sopivat yhteistyöstä.
Britannian pääministerin tiedottaja sanoo, että Johnson ja Merkel ovat sopineet sitoutuvansa yhteisestä lähestymistavasta Iranin suhteeen ja alueen jännityksen asteittaisesta vähentämisestä.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi on pyytänyt tiedotustilaisuutta kaikille edustajainhuoneen jäsenille Saudi Arabia pommituksista ja Iranista.

Venäjän federaation turvallisuuspalvelu FSB sanoo rajavartioiden pidättäneen kaksi Pohjois-Korealaista alusta ja niiden 24 hengen miehistön. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun toinen Pohjois-Korealaisista aluksista oli avannut tulen venäläistä partioalusta kohti. Myöhemmin venäläiset pidättivät 80 Pohjois-Korean kansalaista Venäjän aluevesiltä Japanin merellä.

Ranska sanoo, että sillä ei ole todisteita siitä, mistä Saudi Arabian öljyntuotantolaitoksien pommituksessa käytetyt dronit laukaistiin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo suunnittelevansa vierailua Israeliin tammikuussa 2020.

Saksan Merkel sanoo, että Iranin ydinsopimus on “rakennuspalikka”, johon meidän on palattava takaisin.

Saudi Arabian virkamies sanoo Saudien öljyntuotannon palaavan takaisin normaaliin kahden kolmen viikon aikana.

Ranskalaisen öljy-yhtiö Totalin toimitusjohtaja Patrick Pouyanne sanoi tänään, että viime viikonlopun hyökkäyksillä Saudi Arabian öljyntuotantolaitoksille tulee olemaan seurauksia, lisäten vielä, että hän on syvästi huolissaan Lähi-idän tilanteesta. Pouyanne sanoo “pelkään, että tämä hyökkäys ei jää ilman kostoa. Emme tiedä mihin kaikkeen tämä loppuu.”

Yhdysvallat uskoo, että hyökkäykset Saudien öljyntuotantolaitoksiin tulivat luoteis Iranista. Kolme Yhdysvaltain virkamiestä sanoi nimettömänä, että Aramcon hyökkäykset toteutettiin sekä risteilyohjuksin että dronien kanssa.

Saudien energiaministeri Khalid al-Falih sanoo öljyntoimituksien toimivan kuten ennen ja, että Saudien öljymarkkinat toimivat taas täydellä teholla syyskuun lopuun mennessä.

Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskuksen mukaan troppinen myrsky Imelda lähestyy Texasin rannikkoa n 70 km tuntinopeudella.

Reuters