OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Afganistanin Talibanit uhkailevat opettajia ja opiskelijoita

Afganistanin Taliban-kapinallisryhmä varoitti keskiviikkona opettajia, oppilaita ja muita opetushenkilöstöön kuuluvia välttämästä tulevia presidentinvaaleja ja äänestämistä, jotta he eivät joutuisi hyökkäyksien kohteeksi ääänestyspaikoilla.
“Älkää antako vaalijärjestäjien muuttaa koulujanne ja laitoksia äänestyskeskuksiksi ja opettajien ja oppilaiden eivät tulisi toimia vaalihenkilöstönä”, sanoi Talibanin lausunto. “Emme halua aiheuttaa ihmishenkien menetyksiä, emmekä taloudellisia menetyksiä siviileille, opettajille ja oppilaille”, sanoi lausunto.
Kymmenen päivän päästä, Afganistan pitää neljännet presidentinvaalit, sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen joukot kaatoivat kovanlinjan islamisti talibanit vallasta vuonna 2001. Kapinalliset ovat vannoneet väkivaltaisesti häiritsevänsä äänestystä, tämä tulee militanttien ja Yhdysvaltojen kariutuneiden rauhanneuvottelujen seurauksena. Tiistaina taliban-hyökkääjät tappoivat lähemmäs 50 henkeä erillisillä itsemurhapommi-iskuilla. Yhtenä kohteena oli, toista viiden vuoden jaksoa hakeva, vakiintuneen presidentti Ashraf Ghaniin vaalikokous.