OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Illan uutiset lyhyesti

Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif syyttää presidentti Donald Trumpia taloudellisen sodan laajentamisesta Iranin tavallisiin kansalaisiin, tilanteessa, jossa Trump on määrännyt sanktioiden merkittävästä lisäämisestä islamilaiselle tasavallalle.

British Airwaysin lentäjät ovat perunneet 27.päiväksi syyskuuta tarkoitetun lakon, jotta neuvotteluihin saataisiin lisäaikaa. Toisista lakoista ei ole mainittu, mutta liitto varaa oikeuden määrätä lisää.

Yemenin huthit ovat uhanneet hyökätä Arabi emiraattien kohteisiin. Yemenin huthit sanoivat keskiviikkona, että ovat tunnistaneet kymmenittäin alueita, jotka ovat sopivia kohteita, yrityksessään korostaa sotilaallista vaikutusvaltaansa viikonlopun hyökkäyksen jälkeen, jonka se väittää toteuttaneensa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo on saapunut Jeddaan, Saudi Arabiaan.

Iran on ilmoittanut pitävänsä syyskuun 22.päivänä vuosittaisen sotaharjoituksensa Persianlahdella, aikana jolloin Teheranin ja Washingtonin välillä on käsinkosketeltavissa oleva jännitys.

Britannian pääministeri Boris Johnson sanoo puhuneensa Donald Trumpin kanssa Aramcon hyökkäyksestä ja tuominneen sen. He myös sopivat, että Iranille ei tule sallia ydinasetta.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi toimittajille keskiviikkona, että hän tulee antamaan lisää tietoja Iranin laajentuneista sanktioista 48 tunnin sisällä. Trump, puhuessaan Los Angelesissä, sanoi, että hänen ajatuksensa Irania kohtaan eivät ole muuttuneet, mutta hän kieltäytyi antamasta yksityiskohtia seuraavista toimista. Hän sanoi sodan olevan viimeinen vaihtoehto, mutta, että muitakin vaihtoehtoja on olemassa.

Donald Trump on sanonut, että hänen päätöksensä olla aikaisemmin hyökkäämättä Iraniin on merkki vahvuudesta, on hyvin helppoa hyökätä.

Donald Trump sanoi toimittajille keskiviikkona, että hän ei vielä ole puhunut Israelin pääministeri Benjamin Netanyahun kanssa tiukasta äänestystilanteesta, lisäen, että “nähtäväksi jää mitä tapahtuu”. Trumpin ja Neanyahun on tarkoitus tavata YK:n yleiskokouksessa ensiviikolla. Netanyahu on peruuttanut puheenvuoronsa YK:n kokouksessa, Israelin vaalitilanteen vuoksi.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk ja Britannian pääministeri Boris Johnson ovat sopineet kahdenvälisestä neuvottelusta Brexit-sopimuksesta ensi viikolla, YK:n yleiskokouksen yhteydessä New Yorkissa.
Reuters