OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Japanin uusi puolustusministeri kommentoi Saudien tapahtumaa

Japanin uusi puolustusministeri Taro Kono sanoi keskiviikkona, että Japani ei ole nähnyt mitään tiedustelutietoa, joka näyttäisi Iranin olleen sekaantunut Saudi Arabian öljylaitoksiin tehtyihin hyökkäyksiin.
“Me emme ole tietoisia mistään informaatiosta, joka osoittaa Iraniin”, “uskomme huthien tehneen hyökkäyksen oman ilmoituksensa mukaan, jossa he ottavat tapahtuneesta vastuun”, ministeri sanoi toimittajille tiedotustilaisuudessa.
Japani on säilyttänyt läheiset siteet Iraniin, vaikkakin Teheranin ja Washingtonin suhteet ovat heikentyneet. Kono sanoi maanantaina, että Japani ei voi osallistua mihinkään sotilaalliseen kostoon, vedoten perutuslaillisiin rajoituksiin, ja sen sijaan jatkaa diplomaattisen ratkaisun löytymiseen tämän hetkisessä kriisissä.
Reuters