OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Belgian F-16 syöksyi maahan Ranskassa

Belgian F-16 taisteluhävittäjä syöksyi maahan torstaina luoteis-ranskassa Lorient-kaupungin lähettyvillä, sanoo Belgian ilmavoimat. Molemmat lentäjät käyttivät heittoistuinta. “Yksi F-16 hävittäjistämme syöksyi maahan Lorientin lähellä Ranskassa. Lentäjät jättivät koneen heittoistuimilla.” Hävittäjä repi pois palan kattoa yhdestä talosta ennen maahansyöksyä, paikallisen poliisin päämajasta kerrottiin. Hälytyspalvelu pelasti yhden lentäjistä. Toinen lentäjistä jäi riippumaan korkeajännite-johtoon, hänen laskuvarjonsa kiinnittyessä johtoon. Enedis-sähköyhtiön ryhmä toi hänet turvallisesti maahan. F-16 nousi ilmaan Florennen ilmatukikohdasta Namurin lähettyvillä Belgiassa ja oli menossa Ranskaan Morbihanin lentotukikohtaan. Kone ei ollut aseistettu.
Reuters