OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Illan uutiset lyhyesti

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoi hetki sitten, että hän uskoo sopimuksen toteutuvan. “Brexit sopimus on mahdollinen,” Juncker sanoi, lisäten, “että jos Irlannin rajakiistaa (backstop), jonka Britannian hallitus tahtoo poistettavan ja sen sijaan olisi muita vaihtoehtoja, niin sitä ei tarvittaisi,” Juncker sanoi.

Saudien johtama koalitio sanoo siepanneensa ja tuhonneen räjähteitä täynnä olleen veneen, joka torstaina oli lähtenyt Yemenin Hodeidah provinssistä, Iranin tukemien huthikapinallisten lähettämänä. Tapahtuma voi edelleen kasvattaa alueellista jännitystä viime viikonlopun hyökkäysten jälkeen. “Koalition merivoimien havaitsemien huthi-kapinallisten tarkoituksena oli toteuttaa terrori isku Punaisen meren eteläpuolella, käyttäen miehittämätöntä ja räjähteitä täynnä ollutta venettä,” sanoi koalition tiedottaja eversti Turki al-Malki. Hän ei kertonut tarkoitettua kohdetta.

Yhdysvallat myönsi viisumit, sallien Iranin presidentin Hassan Rouhanin ja ulkoministeri Mohammed Javad Zarifin matkustaa New Yorkiin YK:n yleiskokoukseen ensi viikolla.

Yhdysvaltain presidentti Donaldin Trumpin Kiinan neuvoantaja Michael Pilllsbury sanoo presidentin olevan valmiina kiihdyttämään kauppasotaa, mikäli sopimukseen ei pian päästä.

Bermuda säästyi pahemmilta vahingoilta Hurrikaani Humberton mentyä eteenpäin. Siivoushenkilöstö on ollut kiireinen, vaikka suurimmilta vahingoilta säästyttiinkin, vaikka tuulet saavuttivat yli 160km/h nopeuden. Voimajohdot roskasivat teitä ja kymmeniä koteja menetti osiltaan kattonsa. Lentokenttä on avattu ja lennot jatkuvat. Noin 25 000 kotia on vielä ilman sähköä.

Yhdysvaltain maatalousministeri Sonny Perdue sanoo kiinalaisen virkamies delegaation vierailevan Yhdysvaltain lihatiloilla ensi viikolla.

Syyrian valtion media tiedotti tuhonneensa dronin torstaina Damaskoksen maaseudulla. Muita tietoja ei ole annettu.

Yhdysvaltain armeija tiedotti torstaina konsultoivansa Saudi Arabiaa keinoista torjua pohjoisesta tulevia uhkia.
Reuters