OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Israelin Netanyahu ehdottaa yhteishallintoa kilpailijalleen

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu ehdotti kilpailijalleen Benny Ganzille mahdollisuutta “kiertävään pääministeripostiin”. Netanyahu sanoi, puhuessaan Shimon Peresin muistotilaisuudessa, että myös Shimon Peres ja Yitzhak Shamir toimivat yhdessä jaetulla johdolla vuosina 1984 – 1988. “Kun Knessetin (eduskunnassa) vaaleissa ei ollut selvää voittajaa, Shimon Peres ehdotti kilpailijalleen Yitzhak Shamirille kansallista yhtenäisyyttä. He sopivat tuolloin yhteistyöstä johtaakseen Israelin turvalliseen rantaan,” Netanyahu sanoi puheessaan, johon osallistui myös Ganz. “Tässäkään vaalissa ei ole selvää voittajaa. Pyydän sinua , Benny, tehkäämme työtä yhdessä, jotta taas voimme tuoda Israelin turvallisille rannoille,” Netanyahu sanoi.
Reuters