OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Emilia Soini välieriin squashin 20.000$ ammattilaisturnauksessa Kanadassa

Suomen ykköspelaaja Emilia Soini (23) eteni välieriin Londonissa Kanadassa pelattavassa squashin 20.000 dollarin ammattilaisturnauksessa. Välieräpaikka on Soinin uran toistaiseksi paras saavutus tämän tason turnauksessa.

Suoraan toiselle kierrokselle sijoitettu suomalainen kukisti ensimmäisessä ottelussaan Ranskan Marie Stephanin erin 3-1. Puolivälierissä vastaan asettui Sveitsin Cindy Merlo. Naiset olivat kohdanneet pari viikkoa sitten EM-kilpailuissa Romaniassa, missä Soini oli vienyt niukan 3-2 -voiton.

Merlo aloitti tällä kertaa terävästi ja vei kaksi ensimmäistä erää tiukkojen vaiheiden jälkeen, molemmat pistein 11-9. Soini sisuuntui ja vei seuraavan 11-7. Neljännessä sveitsiläinen oli jo kahden pisteen päässä otteluvoitosta, mutta Soini käänsi erän kuitenkin itselleen 11-9. Viideskään erä ei ollut läpihuutojuttu, mutta turnauksen neljänneksi sijoitettu suomalainen oli lopussa terävämpi, vei erän 11-7 ja koko ottelun 3-2.

”Olin alussa pulassa, kun uusi pallo oli todella nopea ja Cindy pelasi törkeen hyvin. Sitten löysin oman tempon, eli vähän pehmeämpää ja suorempaa, mikä avasi paikkoja suoriin stoppareihin. Olin kyllä koko ottelun vähän kipsissä tai puolipaniikissa, kun oli hyvä paikka mennä välieriin näin isossa kisassa. Onneksi loppua kohden parani ja sain väännettyä voiton.” Soini kommentoi ottelun jälkeen.

Välieräpaikka tuo Soinille jo 140 ammattilaispistettä, mutta mahdollisuudet vielä parempaan ovat erittäin hyvät. Välierissä vastassa on Englannin 20-vuotias Jasmine Hutton, jonka maailmanlistasijoitus (55.) on vain kolme sijaa Soinia korkeammalla. Ottelu pelataan ensi yönä klo 03:30 Suomen aikaa.

Squashin 20.000$ ammattilaisturnaus, London, Kanada

2. kierros

[4] Emilia Soini – Marie Stephan (FRA) 3-1 (11-6, 6-11, 11-7, 11-6)

Puolivälierä

[4] Emilia Soini – Cindy Merlo (SUI) 3-2 (9-11, 9-11, 11-7, 11-9, 11-7)

Välierä

[2] Jasmine Hutton (ENG) – [4] Emilia Soini

Teksti: Squashliitto
Kuva: Tommi Tapola