OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Maailman vanhin matkailualan yritys Thomas Cook konkurssiin

Vuodesta 1841 asti toiminut matkailualan yritys Thomas Cook ajautui pitkällisten vaikeuksien jälkeen konkurssiin. Matkailunmonialayritys hankki matkan aikana jo kiinalaisen Fosun Internationalin rahoittajakseen, mutta tämäkään ei riittänyt. Neuvotteluja käytiin pitkään sunnuntailtaan, ja vaikka yritys oli jo hankkinut noin 900 miljoonan punnan lisärahoituksen, jonka turvin se olisi toiminut talven yli, niin Brittien hallitukselta pyydettyä 150 miljoonan lisärahoitusta ei vaan tippunut. Välittömänä tuloksena tästä yli 600 000 matkailijaa jäi maailmanlaajuisesti ja kirjallisesti “rannalle” ja näitä ihmisiä ollaan nyt järjestämässä kotiin. Toinen ja ainakin yhtä epämukava jatke on se, että noin 28 000 ihmistä jäi suoraan työttömäksi ja tähän määrään tulee saamiemme tietojen mukaan vielä lisätä epäsuorasti tuhansia ihmisiä lisää, joihin konkurssi vaikuttaa välillisesti, näiden olleen esimerkiksi toimittajina Thomas Cookille. Jatkamme tapahtuman seuraamista.