OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Maailman ensimmäinen emiraattiastronautti laukaistaan avaruuteen

Hazzaa Al Mansoori on ensimmäinen astronautti Yhdystyneistä Arabiemiirikunnista, joka lähetetään avaruuteen. Astronautti pääsee Soyuz-aluksen kyytiin, joka laukaistaan Kazakstanista keskiviikkona, 25. syyskuuta. 34-vuotias armeijan testipilotti saa seurakseen NASAn astronautin Jessica Meirin ja venäläisen kosmonautin Oleg Skripochkan matkalle kansainväliselle avaruusasemalle.

“Tämä missio on mahtava virstanpylväs minulle henkilökohtaisesti sekä maalleni ja koko arabialaiselle yhteisölle”, Al Mansoori kommentoi NASAn lehdistötilaisuudessa heinäkuussa. “Odotan tulevani takaisin tiedolla ja kokemuksella, jota voi jakaa kaikkien kanssa.”

Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien avaruusohjelma on etsinyt omaa astronauttia vuonna 2017. Yli 4000 emiraattia haki tehtävään. Al Mansoori viettää yhteensä kahdeksan päivää avaruusasemalla ja hänen tehtävänään on toteuttaa 15 erilaista koetta, sekä tehdä kierros avaruusasemalta arabiaksi. Hän palaa lokakuun 3. päivä NASAn Nick Haguen ja Roscosmos Alexey Ovchinin kanssa.

Oho Live TV lähettää suoraa kuvaa laukaisusta ja Al Mansoorin saapumisesta kansainväliselle avaruusasemalle. Suorien lähetysten ajat ovat seuraavat:

  • 25.09.2019 kello 16:00 – Laukaisu Kazakstanista (suomenkielinen kommentaattori)
  • 25.09.2019 kello 22:00 – Kiinnitys kansainväliseen avaruusasemaan (ei kommentointia tai tekstitystä)
  • 26.09.2019 kello 00:00 – Avajaisseremonia (ei kommentointia tai tekstitystä)

Huomaathan, että ajat voivat muuttua riippuen tapahtumien kulusta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lähde: Ruptly.tv, NASA TV