OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Ulkomaan uutisia lyhyesti

Sudanin pääministeri tulee pyytämään 2 miljardia dollaria tukea Maailman pankilta.

Ilmastoaktivisti Greta Thunberg sanoi YK:ssa maailman johtajille” Olette varastaneet unelmani ja lapsuuteni tyhjillä sanoillanne.”

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kysyi mahdollisuutta tavata Iranin presidenttiä Hasan Rouhania, sanoen “Saa nähdä, mitä tapahtuu.”

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo, että ei ota vakavasti puheita virkasyytteestä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo, että tulette näkemään paljon enemmän rehellisyyttä Ukrainassa uuden presidentin myötä.

YK sanoo, Intian pääministerin Narendra Modin todenneen, että Intia on sitoutunut kasvattamaan uusiutuvan energian määärää 175 gigawattiin 2022 mennessä ja myöhemmin 450 gigawattiin.

Saksan liittokansleri Angela Merkel totesi Saksan kaksinkertaistavan rahamääränsä taisteluun kansainvälistä ilmastonmuutosta vastaan vuoden 2014:sta kahdesta miljardista neljäään miljardiin.

Venezuelan opposition Envoy Borges sanoi, “se, että Trump ja Pompeo osallistuvat ainoastaan Venezuelasta pidettävään kokoukseen, on selvä merkki siitä, että paineet Maduroa kohtaan jatkuvat.”

YK – New Yorkin entinen pormestari Michael Bloomberg kiitti Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia tämän osallistumisesta ilmastokokoukseen ja toivoo sen kertovan Yhdysvaltain ilmastopolitiikasta.

Jo heinäkuussa Iranin kaappaama ruotsalaisomisteinen ja Britannian lipun alla purjehtiva tankkeri Stena Impero on vapautettu oikeudellisen prosessin jälkeen, sanoi eilen illalla Iranin Britannian suurlähettiläs Hamid Baeinidejad.

Iranin armeijan virkamies totesi tiistaina, että “meillä ei ole mitään vihamielisyyttä Saudi Arabiaa ja Arabi emiraatteja vastaan”.

Britannian entinen ulkomisteri Jeremy Hunt sanoo, että “meidän on uudelleen arvioitava Iranin politiikkamme.”

Britannian yritysministeri Andrea Leadsom sanoo, että “haluaa tutkia miten Thomas Cook epäonnistui.”

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo Yhdysvaltain kieltäytyneen myöntämästä viisumeja Venäjän YK:n yleiskokouksen delegaatiolle. Lavrov syyttää Yhdysvaltoja kansainvälisten sitoumusten rikkomisesta.
Reuters