OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Emilia Korhonen kaatui taistellen squashin Malaysian Openissa

Suomen kakkospelaaja Emilia Korhonen sai tunnustaa isäntämaan Ooi Kah Yanin paremmakseen squashin Malaysian Openin avauskierroksella Kuala Lumpurissa. Kah Yan vei ottelun neljän erän taistelun jälkeen 3-1.

Korhonen aloitti hieman epävarmasti ja lyönnin tarkkuus ei ollut tarpeeksi hyvä. Kah Yan rokotti armotta heikoista lyönneistä ja vei ensimmäisen erän 11-5. Toisessa Korhonen pääsi hieman paremmin peliin kiinni, mutta muutamat virheet kostautuivat loppuerässä ja 18-vuotias malesialainen vei erän 11-7. Kolmannessa suomalainen paransi entisestään ja vei sen nimiinsä 11-9. Neljännessä erässä Kah Yan oli vahva etenkin erän alussa ja karkasi muutaman pisteen johtoon. Korhonen pääsi vielä iskuetäisyydelle, mutta muutama helppo virhe oli liikaa ja Kah Yan vei erän 11-6 ja koko ottelun 3-1 noin puolessa tunnissa.

“- Häviö tietenkin ottaa päähän varsinkin kun matsin jälkeen vielä jäi fiilis että olisi ollut mahdollisuudet voittoon. Ajoittain pelasin hyvin ja pelisuunnitelman mukaan, mikä toimi, mutta en vaan onnistunut pitämään sitä yllä loppuun asti. Vähän liikaa crosseja, joista aukesi paikkoja vastustajalle hyökätä.” Korhonen kommentoi ottelun jälkeen.

Korhonen kuittasi tappiosta huolimatta turnauksesta sen verran ammattilaispisteitä, että naisen ranking nousee lokakuun listalla muutaman sijan ylöspäin. Bristolissa Englannissa majailevan suomalaisen seuraava koitos on kolmen viikon päästä Intian Chennaissa pelattava 12.000$ ammattilaisturnaus.

Squash: Malaysian Open, 20.000$ ammattilaisturnaus, Kuala Lumpur

1. kierros

Ooi Kah Yan (MAS) – Emilia Korhonen 3-1 (11-5, 11-7, 9-11, 11-6)

Kuva: Tommi Tapola