OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Libyan Haftar avoin keskusteluille

Libyan voimamies Khalifa Haftar, jonka joukot ovat taistelleet Tripolissa huhtikuusta alkaen, saadakseen YK:n hyväksymän hallituksen paikan, on avoin keskusteluille.

“Kun kaikki on sanottu ja tehty, me tarvisemme keskustelua ja meidän tulee istua alas” neuvottelupöytään, Haftar sanoi lausunnossa, joka annettiin keskiviikko yönä, ennen Libyan erityiskokousta YK:n yleiskokouksen yhteydessä, New Yorkissa.

Haftar kuitenkin painotti, että neuvottelut “eivät ole mahdollisia niin kauan, kun terroristiryhmät ja rikolliskapinalliset johtavat Tripolia” –
viitaten kapinallisten tukemaan Libyan väliaikaishallitukseen.

Haftar piti torstaina pidettävää Ranskan ja Italian johtamaa erityiskokousta tervetulleena. Hän toivoo kokouksen nostavan esille ehdotuksia, jotka “palvelevat Libyan etuja ja jotka samaan aikaan palauttavat turvallisuuden ja vakauden.”
RT