OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Maduro antoi Putinille replica-miekan

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro teki “epätavallisen työpäivän” Venäjällä ja antoi Venäjän presidentti Vladimir Putinille kopion Simon Bolivarin miekasta, jonka jälkeen hän antoi aikaa itselleen menemällä Moskovan Punaiselle torille.
Päivitetty yhteistyönkehys vahvistettiin aikaisemmin päivällä Kremlissä, kahdenkeskisessä kokouksessa, jossa oli mukana korkea arvoisia Venäjän ja Venezuelan virkamiehiä ja Putin totesi, että hän oli “iloinen” “saadessaan jatkaa suoria henkilökohtaisia suhteita” Maduron kanssa.
Huolimatta Venezuelan talouteen kohdistuvasta “vakavasta tilanteesta”, jota ovat kuristaneet Yhdysvaltojen taloudelliset sanktiot, kasvoi Venäjän ja Venezuelan välinen kauppa viime kuukausina noin 10 prosenttia, Putin sanoi, lisäämällä, että kasvu johtui keskinäisestä viennistä, sisältäen maataloustuotteita.
Maataloustuotteiden viennin lisäksi Venäjältä Venezuelaan, mikä on “olennaista” ruokapulan aikana, Moskova toimitti myös lääkkeitä, kuten äskettäin toimitetut 1,5 miljoonaa kappaletta influenssarokotetta, Putin sanoi.
Tämä oli ensimmäinen kahden maan johtajien kokous sen jälkeen, kun Yhdysvaltain tukema oppositio johtaja Juan Gaido tammikuussa julisti itsensä väliaikaiseksi presidentiksi.
Putin ja Maduro olivat tavanneet edeltävänä kuukautena, joulukuussa 2018, jolloin Moskova ja Caracas solmivat noin 5 miljardin edestä sopimuksia, jotka liittyivät öljyntuotantoon.
RT