OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Lähetystöt varoittavat mahdollisista hyökkäyksistä Myanmarissa

Canada, Australia ja Britannia liittyivät tänään Yhdysvaltain kantaan neuvomalla kansalaisiaan mahdollisista väkivaltaisista hyökkäyksistä Myanmarissa.

Ensimmäinen, Yhdysvaltain Yangonin lähetystön keskiviikkoinen varoitus, sanoi, että Myanmarin turvallisuusjoukot “tutkivat raportteja mahdollisista hyökkäyksistä” maan pääkaupungissa Naypyitawissa.
Turvallisuusjoukot totesivat mahdollisten hyökkäyksien jatkuvan tulevina kuukausina kolmessa suurimmassa kaupungissa Naypyitawissa, Yangonissa ja Mandalayssa.

Kuitenkaan, mitään selitystä siitä, miksi mahdolliset hyökkäykset ajoittuisivat syys- lokakuuhun, ei saatu. Mitään raportteja torstaina mahdollisesti olleista hyökkäyksistä ei ollut.

Canadan ja Britannian varoitukset määrittelivät mahdolliset hyökkäykset pommituksiksi.
“Myanmarin hallitus ei ole vahvistanut tätä informaatiota. Mitään erityisiä toimenpiteitä ei suositella tällä hetkellä,” sanoi Ison-Britannian ulkomaan- ja kansainyhteisön toimisto tiedotteessaan.

Moni aseistettu etninen ryhmä taistelee Myanmarin hallitusta vastaan suuremmasta autonomiasta, mutta taistelut sijoittuvat tavallisesti heidän kotialueille ja rajaseuduille.
RT