OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Pohjois-Korea valmis jatkamaan neuvotteluja Yhdysvaltojen kanssa

Pyongjang on esittänyt toiveensa siiitä, että Donald Trump voisi antaa uutta voimaa pysähtyneisiin ydinvoimaneuvotteluihin, todeten Yhdysvaltain presidentin olevan “erilainen”, kun hänen kovan linjan edeltäjänsä.

Trump tekisi “järkevän ja rohkean päätöksen” lopettamalla Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välillä olevan umpikujan, ulkoministeri Kim Kye Gwan sanoi perjantaina.
Hän väitti, että tulevista neuvotteluista ei ole paljon hyötyä, Washingtonin edelleen jatkavan vaatimusta siitä, että Pjongjangin tulisi ensin luopua ydinvoima aresenaalistaan, ennen sanktioiden vapauttamisia ja muita myönnytyksiä.

Ylistäen Trumpia “edeltäjistään erilaisena, sen poliittisessa merkityksessä”, Kim sanoi, että Yhdysvaltain presidentin tulisi poiketa Washingtonin tavanomaisesta linjasta Pohjois-Korean suhteen, jotta neuvottelut voisivat menestyksellisesti jatkua eteenpäin.
RT