OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Yhdysvallat tukee militantteja – Venäjä

Asettamalla Syyriassa militantteja vastaan taistelevan Venäjän armeijalle polttoainetta tuovan rahtiyhtiön ja viisi alusta mustalle listalle, Yhdysvallat on siellä osoittautunut militantteja tukevaksi tahoksi.

Washington on asettanut sanktioita kolmelle venäläiselle henkilölle, viidelle alukselle ja yhdelle rahtiyhtiölle, näiden väitetystä osallistumisesta “sanktioiden kiertämissuunnitelmaan suihkukonepolttoaineiden toimituksen helpottamiseksi Venäjän joukoille Syyriaan,” Yhdysvaltain valtiovarainministeriön ulkomaisten varojen hallintatoimisto, ilmoitti torstaina.

Maritime Assistance LLC oli nimitetty palvelemaan “peiteyhtiönä” toista rahtiyhtiötä, Sovfrachtia, joka oli joutunut Yhdysvaltain mustalle listalle syyskuussa 2016, joka todellisuudessa oli johdossa Maritime Assistance LLC:n sen Krimillä tapahtuneista toiminnoista, sen jälkeen, kun niemimaa yhdistettiin Venäjään.

Kolme venäläistä ovat Sovfrachtin johtajia, jotka väitetysti olivat johtamassa Maritime Assistance LLC:n toimintoja.
Moskova ei ole vastannut muutokseen, mutta sanoo, että rankaisemalla ihmisiä ja yhteisöjä, jotka mahdollistavat Venäjän sotakoneiden tuhota militanttien asemia, on Yhdysvallat tehokkaasti osoittanut toimivansa terroristien kanssa.
RT