OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Stena Impero saapui Dubaihin

Britannian lipun alla purjehtiva m/t Stena Impero, joka pidätettiin Iranin toimesta 10 viikoksi, sen jälkeen, kun Britannian joukot pysäyttivät iranilaisen tankkerin, on nyt lopulta päässyt Dubain Port Rashidin satamaan.

Tankkeri saapui Arabi emiraatteihin, lähdettyään Iranin vesiltä perjantaina. Seitsemän miehistön jäsentä vapautettiin aikaisemmin tässä kuussa. Laivalle jäännyt 16 hengen miehistö läpikävi lääkärin tarkastukset, ennen kuin lähtivät perheidensä luokse.
“Miehistö on hyvällä tuulella, ymmärrettävästi. He tulevat maissa läpikäymään lääkintähenkilöstön tarkastuksen, mutta kapteeni on ilmoittanut meille kaikkien olevan hyvässä kunnossa,” Erik Hanell, Stena Bulkin toimitusjohtaja sanoi Reutersille.

Stena Impero pysäytettiin Iranin vallankumousjoukkojen toimesta heinäkuun 19. päivänä, pian sen jälkeen, kun iranilainen tankkeri oli pidätetty Britannian vesiltä Gibraltarilla.
Umpikuja aiheutti jännitteitä maailmanlaajuisella öljykuljetusreitillä, ennen iranilaisen laivan vapauttamista elokuussa.
RT