OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Yhdysvallat vaatii vangin vapauttamista, ennen syöpäsairaan tapaamista

Washington ei salli Iranin pääministerin tavata yhdysvaltalaissairaalassa syöpäsairasta maansa YK:n lähettilästä, mikäli ei Iranin pidättämistä amerikkalaisista kansalaisista yksi ensin vapauteta.

Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif on tällä hetkellä New Yorkissa YK:n yleiskokouksessa. Häntä kiellettiin tapaamasta maansa YK:n lähettilästä Majid Takht-Ravanchia, joka on tällä hetkellä syöpähoidossa Manhattanin sairaalassa.

Kyseinen terveydenhuollon laitos sijaitsee juuri pienen vyöhykkeen ulkopuolella, jossa Zarif ja muut Iranin valtuuskunnan jäsenet saavat matkustaa.
Jos iranilainen valtuutettu haluaa lähteä vyöhykkeen ulkopuolelle, hänen tulee ilmoittaa asiasta Yhdysvaltain ulkoministeriölle hakeakseen lupaa, jota ei tässä tilanteessa myönnetty.

“Iran on väärin perustein pidättänyt Yhdysvaltain kansalaisia jo vuosia, heidän perheidensä ja ystäviensä tuskaksi, joita he eivät voi vapaasti tavata,” Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja totesi.
“Olemme välittäneet tiedon valtuuskunnalle, että matkustus lupa myönnetään, jos Iran vapauttaa yhden Yhdysvaltain kansalaisen.”
RT