OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Huthit väitetysti tehneet tuhojaan

Yemenin huthikapinalliset ovat julkistaneet kuvia rajalta Saudien Najranista, mitä he kutsuvat voitokkaaksi hyökkäykseksi.
Kuvista näkee mahdollisia vangittuja sotilasjoukkoja, mukaan lukien Saudi upseereita ja laitteistoa.

Kuvamateriaali lähetettiin Houthi-run Al Masirah TV kanavalla sunnuntaina. Video sisältää huthi tiedottajan selittämässä sotilasoperaatiota, jota he kutsuivat “Jumalan voitoksi”, ja live-toimintamateriaalia.
Hyökkäys alkoi pari päivää sitten, mutta sitä sanotaan suunnitellun kuukausien ajan.

Kolme Saudi-johtoista prikaatia johdettiin lopulta suureen väijytykseen, tiedottaja väitti. Taistelu prikaateja vastaan, joiden miesvahvuus sanottiin olleen 7 000, tapahtui Yemenin maaperällä, lähellä Saudi Arabian Najranin maakunnan rajaa.
Huthit väittävät vanginneensa yli 2 000 ihmistä. Paikallisten lisäksi, videossa näkyy vangittuina ulkomaan kansalaisia, Saudi upseereita, kuten myös joukko ihmisiä pukeutuneena sotilasasuihin, varustettuina Saudien tunnuksilla sekä panssaroituja ajoneuvoja.
RT