OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kaksi kuollut maahanmuuttajien mellakassa Kreikassa

Mellakasta tuli väkivaltainen ylitäytetyssä Morianin pakolaisleirissä Kreikan saaristossa Lesboksella. Tulipalo oli syttynyt ja mellakoijat rikkoivat paloautoja ja tappelivat poliisin kanssa, jonka seurauksena yksi nainen ja lapsi kuolivat.

Tulipalo alkoi sunnuntaina iltapäivällä 16.45 paikallista aikaa, noin 400 metrin päässä pakolaiskeskuksesta, poliisi totesi.
Tämä tapahtui oliivilehdossa, jossa ryhmä pakolaisia oli pakotettu perustamaan oma leiri, koska sisätiloissa ei ollut heille tilaa.

Kun lehdossa ollut palo saatiin sammutettua, toinen palo syttyi 20 minuuttia myöhemmin – tällä kertaa palo oli sisätiloissa, jossa pakolaiset asuivat kaksikerroksisissa konttitaloissa.
Samanaikaisesti sadat pakolaiset aloittivat mellakoinnin. He hyökkäsivät palomiehiä vastaan, tuhoten ainakin kaksi paloautoa ja roskistaen leirin hallinnon rakennuksia.

Palomiehet ja leirin henkilöstö pakenivat paikalta. Poliisi saapui ja otti käyttöön kyynelkaasun ja ampui tainnutuskranaatteja pakolaisia kohti. Poliiseja ei ensin ollut tarpeeksi, jotta mellakka olisi saatu tukahdettua, joten poliiseja jouduttiin lähettämään lisää Lesbokselle.

On epäselvää, mikä sytytti palot, paikallinen tiedotusväline raportoi, että pakolaisia oli nähty sytyttävän roskia.
Kuolleen naisen ja lapsen ruumiit löytyivät hiiltyneenä konttitalon sisältä. Yhdeksän ihmistä sai hoitoa vammoihinsa ja savumyrkytyksiin.
RT