OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Otto Raak Baltic Speedway Liigan ja Latvian 125cc luokan toiseksi

Kuvalla vasemmalla luokan voittaja Frido V Viidas ja Otto Raak

Otto Raakille hieno kauden päätöskilpailu, kun hän ajoi lauantaina Riikan Bikernieki stadionilla Baltic Speedway Liigan ja Latvian Speedway 125cc luokan mestaruuskilpailujen sijalle kaksi.

Kilpailun alku oli Oton ja Eestin Frido Viidaksen hallintaa heidän voittaessa kaikki omat kilpailueränsä, enne keskinäistä kohtaamistaan kilpailun viimeisessä erässä.

Kilpailun voitosta käytiin nuorten kuljettajien välillä todella tiukka kamppailu, jonka vei lopulta nimiinsä Eestin Frido Viidas, voittaen näin mestaruuden.

Otto ja Frido ovat kauden aikana harjoitelleet yhdessä ja yhteistyötä on nyt laajennettu myös tekniikkapuolella, jonka kautta on saatu kummankin kuljettajan vauhtia ja suoritustasoa nousemaan, joka lupaa hyvää ensikauden kilpailusarjaan.

Kaikki kilpailuun osallistuneet kuljettajat tulevat ajamaan kaudella 2020 Baltic Speedway Liigan yhteydessä ajettavaa Speedway 125cc sarjaa, joka nyt nähdyn perusteella tulee olemaan todella tasainen ja nuoria kehittävä, kun ohjelmassa on myös yhteisiä harjoitusleirejä, sanoo sarjan promoottori Sakke Häyrinen.

”Olosuhteet olivat kosteata ja rata vähän liukas, mutta se on vaan hyvää kokemusta ja harjoitusta tulevalle kaudelle. Töitä pitää kuitenkin tehdä talven aikaan kovasti, että saadaan lisää vauhtia ja suoritusvarmuutta ensikaudelle. Kaudella 2020 ajetaan Baltic Speedway Liigaa, jossa ajavat myös Frido, Silvar ja Jakub, joiden kanssa ajetaan myös FIME Euroopan Mestaruuskisoissa, joten vastuksesta ei ole puutetta, hyvä niin!

On ollut todella mahtava kausi; 125cc luokan EM viides, Viron ja Suomen mestari, Latvian ja Baltian 2. ja 85cc luokan Suomen Cup mestaruus. On ollut todella hienoa ajaa hyvässä Tiimissä ja valmennuksessa huippu kalustolla. Kiitoksia kaikille tukijoille, jotka olette tehneet tämän mahdolliseksi, summaa Otto!”

Baltic Speedway Liigan ja Latvian Speedway 125cc luokan mestaruus

1.     Frido V Viidas                               EST

2.     Otto Raak                                     FIN

3.     Silvar Avi                                       EST

4.     Jékabs Gusts                                 LAT

5.     Carlos Saabas                               EST

6.     Damirs Filimonovs                       LAT

7.     Maksims Ginko                             LAT

8.     Kristians Murnieks                       LAT

Teksti: Sakke Häyrinen /Gsh457

Kuvat: Lea Häyrinen / Gsh457