OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

“Moria on helvetti”: turvapaikanhakijat

Sadat turvapaikanhakijat osoittivat mieltään tiistaina Kreikan suurinta Lesboksella sijaitsevaa pakolaisleiriä vastaan, sen jälkeen, kun nainen ja lapsi maanantaina saivat leirillä surmansa tulipalossa.

Yli 12 000 ihmistä, enimmäkseen Syyriasta, Afganistanista ja Irakista, asuu Morian pakolaisleirillä, josta vain kolmessa vuodessa on tullut saaren toiseksi suurin kaupunki.

Sunnuntaisen naisen ja lapsen kuolema oli neljäs tapaus kahden kuukauden sisällä. Afganistanilainen teini kuoli tappelussa ekokuussa ja 5 vuotias poika kuoli syyskuussa tapaturmaisesti kuorma-auton yliajossa, tämän leikittyä pahvilaatikossa leirin ulkopuolella.

Pitäen kylttejä, joissa luki “Morian on helvetti” ja “Tahdomme turvallisuutta ja vapautta”, noin 25 mellakkapoliisia esti mielenosoittajia kulkemasta pidemmälle, kuin pari sataa metriä leirin porteista kauemmaksi.

Morian, joka on entinen sotilastukikohta, avattiin vuonna 2015 uusien pakolaisten rekisteröintikeskukseksi, mutta se toimii tällä hetkellä neljäkertaa yli sen kapasiteetin ja se on muuttunut mutaiseksi roskan täyttämäksi oliivilehdoksi.
Reuters