OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Polttoaine loppui – 5 kuoli koneen pakkolaskussa

Espanjasta Turkkiin menossa ollut nelimoottorinen ukrainalainen rahtikone teki perjantaina pakkolaskun Ukrainan Lvivin lentokentän ulkopuolelle, paikalliset viranomaiset sanoivat. Ainakin viisi ihmistä on kuollut onnettomuudessa.

Paikallisen lentoyhtiön An-12 hävisi tutkasta perjantai aamulla sen laskeutuessa kohti suurta ukrainalaista kaupunkia Lviviä. Potkuriturbiini koneessa oli seitsemän hengen miehistö ja yksi henkilö rahdin lisäksi. Koneen tarkoituksena oli tehdä välilasku Lvivin lentokentälle polttoainetäydennystä varten.

Ukrainan infrastruktuuriministeri Vladyslav Krykliy sanoi pelastuspalvelun löytäneen etsinnän jälkeen koneen, pian sen jälkeen, kun lennonjohto oli kadottanut radioyhteyden koneen miehistöön.

Hätätilaministeriö sanoi, että An-12 löytyi maasta vain 1,5 km laskeutumisradasta ohjaamo ja siivet pahoin vahingoittuneena kovasta laskusta. Pelastustyöntekijät saivat kaikki ulos huono-onnisesta koneesta, mutta viisi henkeä menehtyi saamiinsa vammoihin.
RT