OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Yhdysvaltain oikeusministeri vaatii pääsyä salattuihin viesteihin

Yhdysvaltain oikeusministeri William Barr ja muita länsimaiden virkamiehiä ovat kehottaneet Facebookia antamaan viranomaisille pääsyn salattuihin viestiyhteisöihin, joita sadat miljoonat ihmiset käyttävät päivittäin.

Avoimessa Facebookin toimitusjohtajalle lähetetyssä kirjeessä, Barr ja hänen brittiläiset ja australialaiset kollegansa väittävät viranomaisvalvonnnan vaativan pääsyä salattuihin sovelluksiin, tosiallisesti pyytäen yritystä antamaan avaimet 300 miljoonaan päivittäiseen yksityiseen Whatsapp keskusteluun ja samoin niihin 1,5 miljardiin, jotka kirjautuvat päivittäin Facebookiin.
Kirje on päivätty perjantaiselle, mutta New York Times oli nähnyt kirjeen kopion jo ennnalta.

Kansallisen turvallisuusviraston, NSA, tietoja levittäneen Edward Snowden – joka vuosi salattuja tietoja viraston massaseuranta ohjelmasta vuonna 2013 – antoi virkamiesten kuulla, sanoen, “tämän vaatimuksen mahdollisesti olevan historian suurin yksityisyyden suojan loukkkaaminen koskaan.”