OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Lähes sata kuollut valtakunnan laajuisissa hallituksen vastaisissa mielenosoituksissa – Irak

Koko Irakin läpi laajenneet hallituksen vastaiset mielenosoitukset ja niiden väkivaltainen tukahduttaminen on viranomamisten mukaan vaatinut jo lähes sata kuolonuhria ja tuhannet ovat loukkaantuneet. Satoja mielenosoittajia on myös pidätetty.

Jo viidettä päivää kestäneiden suurmielenosoitusten kuolonuhrien määrä on tällä hetkellä 93, maan ihmisoikeuskomission mukaan. Komitea väittää myös yli 4 000 ihmisen loukkaantuneen. 540 mielenosoittajaa on pidätetty ja 200 on vielä poliisin säilöönotossa.

Turvallisuusjoujot ovat toistuvasti ampuneet “kovilla” hajoittaakseen mielenosoituksia, jotka saivat alkunsa heikkojen sosiaalipalvelujen ja rehottavan korruption vuoksi.
Pääkaupungissa Bagdadissa julistettiin ulkonaliikkumiskielto levottomuuksien tukahduttamiseksi. Tietojen mukaan rajoitus poistettiin lauantaina.
RT