OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Pariisin poliisi-veitsimiehellä oli “radikalisoitunut visio islamista” – syyttäjät

Veistä heiluttava hyökkääjä, joka murhasi neljä ihmistä poliisin päämajalla Pariisissa, piti kiinni “radikalisoituneesta islamin visiosta”, sanovat Ranskan terrorisminvastaiset syyttäjät. Veitsimies ilmeisesti kääntyi islaminuskoon 10 vuotta sitten.

Mickael Harpon, 45-vuotias poliisi it-asiantuntija 15 vuoden alan kokemuksella ammuttiin kuoliaaksi työkavereidensa puolesta torstaina, hänen tapettua 4 ihmistä ja haavoittaen kahta veitsihyökkäyksessä poliisin päämajallla Pariisissa.

Vaikka teon motiivia ei katsottu terrorismiksi, tapaus annettiin maan terrorisminvastaiselle syyttäjälle perjantaina. Syyttäjä totesi lauantaina, että Harpon seurasi radikaalia näkemystä islamista, viitaten tiedotusvälineiden tietoihin päivää aikaisemmin siitä, että hän olisi kääntynyt uskoon 18 kuukautta ennen hyökkäystä.

Kuitenkin viraomaiset sanovat nyt epäillyn kääntyneen islaminuskoon noin 10 vuotta sitten ja näytti piilevän radikalisoitumisen merkkejä.
Hän myös vaihtoi 33 tekstiviestiä vaimonsa kanssa hyökkäyksen aikana, jotka kaikki olivat luonteeltaan uskonnollisia, syyttäjä sanoi lauantaina.
RT