OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Sähköyhtiö katkaisee sähköt 800 000 asiakkaalta -Kalifornia, Yhdysvallat

Noin 800 000 PG&E sähköyhtiön asiakkaista joutuvat tällä viikolla kokemaan sähkökatkoja yhtiön ilmoittaman mukaan, jossa se ottaa erityistoimenpiteet käyttöönsä, jotta ei sähkölinjat aiheuttaisi laajoja metsäpaloja.

Toimenpiteen syynä on kovat tuulet, jotka aiheuttavat sähkölinjojen kaatumisia, jotka vuorollaan sytyttävät laajoja metsäpaloja. Tänä kesänä yhtiö on jo poistanut käytöstä yhden korkeajännitelinjan, joka sytytti osavaltion historian pahimman metsäpalon.
Vuonna 2018 marraskuussa palossa sai surmansa 85 ihmistä ja tuli tuhosi koko Paradisen kaupungin.
PG&E hakeutui kesäkuussa konkurssiin ja odottaa nyt 13 miljardin dollarin vaatimuksia uhreilta.

Ihmiset ovat kohdentaneet vihansa yrityksen kykenemättömyyteen hoitaa omaa infrastruktuuriaan kovaa tuulta vastaan ja ylipäätänsä outoon tilanteeseen, jossa näinkin tärkeä toimittaja voi vain sulkea tuotannon niin halutessaan tuhansilta ihmisiltä.
RT