OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Turkki pommittaa Syyriaa

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan aloitti päivällä pohjois-Syyriassa “Rauhan Kevät”nimisen operaation kurdijohtoisia militantteja vastaan. Ankara pitää kurditaistelijoita terroristeinä ja väittää hyökkäystä tarpeellisena, jotta alueelle saadaan rauha.

Erdogan sanoo, että operaation kohteena ei ole pelkästään kurditaistelijat, joiden Ankara väittää olevan sidoksissa Kurdistanin työväenpuolueen (PKK) kanssa, joka on Turkissa kielletty, vaan myös islamilaisen valtion terroristit.

Turkin ilmavoimat ja tykistö aloittivat iskut välittömästi Erdoganin päiväisen ilmoituksen jälkeen.
Turkki on sulkenut Syyrian rajan mukaisen ilmatilan jatkuvien iskujen vuoksi.
Ilma- ja tykistöiskut ovat kohdistettu kartassa näkyvien Syyrian rajakaupunkien Tel Abyadin ja Ras al-Ayn lähettyville.