OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Turkki varoittaa kurditaistelijoita

Turkin viranomaiset ovat tänään antaneet varoituksen Syyriassa oleville kurditaistelijoille, jossa sen todetaan pian tunkeutuvan joukkojensa ja sen liittoutuneiden militanttejen kanssa maahan, missä se tulee suorittamaan rajatarkastuksia.

“Turkin armeija, yhdessä Vapaan Syyrian joukkojen kanssa, tulee pian ylittämään Turkin ja Syyrian välisen rajan. Kurdien Kansan puolustusyksiköillä (YPG), on kaksi vaihtoehtoa: He voivat loikata tai meidän on pysäytettävä heidät häiritsemästä meidän isis-vastaiskuja,” sanoi Turkin hallituksen tiedottaja Fahrettin Altun tiistaina.

Ankaran toiveena on ajaa kurditaistelijat pois rajalta ja perustaa sinne rajavyöhyke, johon sen olisi tarkoitus uudelleen asuttaa miljoonia Syyrian pakolaisia, jotka tällä hetkellä asuvat Turkissa.
RT