OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Turvallisuusyritys keräsi tiedot Assangen vieraista

Uuden raportin mukaan, Ecuadorin lähetystön Julian Assangea vartiomaan palkattu turvallisuusyritys keräsi tiedot kaikista Yhdysvaltain ja Venäjän Assangea tapaamaan tulleista vierailijoista, jonka jälkeen se luovutti tiedot CIA:lle.

Undercover Global SL:n omistaja David Morales väitetysti määräsi työntekijöidensä pitämään tarkaa tietoa kaikista, jotka kävivät Assangea tapaamassa hänen asuessaan lähetystön tiloissa, lähes seitsemän vuoden aikana, raportoi espanjalainen sanomalehti El Pais.

Entiset työntekijät kertoivat El Paisille, että CIA:lla olleen pääsy palvelimelle, missä näitä tietoja ylläpidettiin, sisältäen profiilit vierailijoiden kaikista henkilökohtaisista tiedoista. Ensisijaisina kohteina olivat amerikkalaiset ja venäläiset asianajajat ja median palveluksessa olleet henkilöt.

Kaikkien vierailjoiden tuli luovuttaa puhelimensa ja tietokoneensa, ennen pääsyä tiloihin, mahdollisesti antaen Undercover Globalille, ja samalla Yhdysvaltain tiedustelulle pääsyn laitteiden kaikkiin tallennettuhin tiedostoihin.
RT