OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Boeing 737 NB-mallisten koneiden siivistä löytynyt halkemia

Kiireellisen maailmanlaajuisen tarkastuksen myötä 36 vanhemmasta Boeing 737 NG mallisesta koneesta on löytynyt siipien runkokiinnitysrakenteista halkeamia. Yhdysvaltalainen Southwest Airlines ja Brasilian GOL ovat asettanet 13 konetta lentokieltoon.

NG-malli, eli seuraavan sukupolven malli on vanhempi, mutta ei yhtään sen vähemmän suosittu 737 malli. Satoja tätä mallia olevia koneita lentää maailmanlaajuisesti eri yhtiöiden operoimina. Federal Aviation Administration (FAA) suoritti 688 koneen tarkistuksen, joista viidellä prosentilla löytyi halkeamia siipien runkokiinnityskohdissa.
“Tämä voi vaikuttaa haitallisesti lentokoneen rakenteelliseen eheyteen ja johtaa lentokoneen hallinnan menettämiseen,” FAA totesi syyskuussa sen ilmoittaessa tarkastusmääräyksestä.
RT