OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Näkemiin Boeing: Aeroflot peruutti 787 Dreamliner tilauksensa

Venäjän lippulaiva Aeroflot on virallisesti peruuttanut 22 Boeing Dreamliner 787 tilauksensa, arvoltaan noin 5,5 miljardia dollaria. Tämä tulee edelleen lisämään Boeingin paineita, jo nyt olevien 787 MAX koneiden lentokiellon lisäksi, joka määrättiin kahden koneen onnettomuuden jälkeen.

Kumpikaan osapuoli ei ollut ilmoittanut peruutuksesta, mutta se löytyi haudattuna Boeingin kuukausittaisesta tilauskantatiedotteesta.

Reutersilta saatujen tietojen mukaan, Yhdysvaltalainen konevalmistaja joutuu ehkä leikkaamaan tuotantoaan vuoteen 2022 asti, koska 737 MAXIN lentokielto jatkuu edelleen. Lähteiden mukaan Boeingillä olisi kymmenittäin myymättömiä tai mahdollisesti vapautuneita 787 konekantoja tuotantolinjassaan vuonna 2022.

Boeingin pääjohtaja Dennis Muilenberg sanoi viime kuussa yrityksen tarkasti kartoittavansa riskialueet. Hän lisäsi, että yritys oli varannut 777 ja 787 tuotantolinjalle kiinalaisten tilauksia, joiden valmistusta kuitenkin nyt pidättelee vallitseva kauppasota.
RT