OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Serbia, Albania ja Pohjoi-Makedonia helpottavat rajanylityksiä

Albania, Serbia ja Pohjois-Makedonia ovat sopineet kansalaisten passivapaasta liikkumisesta 2021 mennessä ja myös nopeuttavansa rajojen välistä tavaravirtaa alueen taloudellista kehitystä piristämällä.

“Tarkoituksenamme on kehittää kansalle olosuhteet, jossa kansallinen henkilökortti olisi riittävä asiakirja kolmen maan välisille rajanylityksille,” Serbian presidentti Aleksandar Vucic kertoi Albanian ja Pohjois-Makedonian pääminstereiden kanssa.

Kyseessä ei ole mikään EU:n erityinen vaatimus, mutta se tulee aikana, jolloin ryhmässä on kasvava vastustus laajentumiselle, Reuters sanoi.

Kuusi Länsi-Balkanin maata, Albania, Bosnia, Kosovo, Montenegro, Makedonia ja Serbia, toivovat liittyvänsä Euroopan unioniin. Liittymistä on hidastanut Brexit ja muut tekijät. Maiden välisiä suhteita rasittaa myös 1990-luvulla olleet Balkanin sotien perintö.
RT