OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kongon presidentti Félix Tshisekedin henkilöstöä kuljettanut rahtikone teki pakkolaskun

Kongon itäosassa presidentin henkilöstöä kuljettanut rahtikone teki torstaina pakkolaskun. Kaikkien kahdeksan matkustajaa ja miehistön pelätään kuolleen, ilmoitti presidentin neuvonantaja perjantaina, raportoi Reuters.

Presidentti Félix Tshisekedin kuljettajaa, logistiikkapäällikköä ja joitain sotilaita kuljettava lentokone oli matkalla Gomasta pääkaupunkiin, Kinshasaan, ja häipyi tutkalta torstai-iltapäivänä, tunti lähdön jälkeen, siviili-ilmailuviranomaisten tiedon mukaan.

Lentokoneen osia on löydetty, mutta matkustajat ovat edelleen kadoksissa, neuvonantaja Vidiye Tshimanga kertoi.

Satojen Tshisekedin kannattajien ilmoitettiin juosseen Kinshasan kaduille asian uutisoinnin jälkeen perjantai aamuna kannattajien pelätessä, että lentokoneonnettomuudessa olisi tapahtunut jonkinlainen epäonnistunut vallankaappausyritys Tshisekediä vastaan.
RT