OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Saksa keskeytti aseiden viennin Turkkiin Syyrian hyökkäyksen jälkeen – ulkoministeri Maas

Saksan ulkoministeri Heiko Maas on sanonut, että Berliini ei tule myöntämään uusia aseiden vientilupia Turkkiin Pohjois-Syyrian hyökkäyksen vuoksi. Turkin sorto kurdijoukkoja vastaan on saanut laajalle levinneen tuomion.
“Turkin armeijan Koillis-Syyriaan tekemän hyökkäyksen vuoksi liittohallitus ei tule myöntämään uusia lupia kaikille aseille, joita Turkki voisi käyttää Syyriassa”, Mass kertoi Bild am Sonntagille.

Maas lopetti lyhyeen ilmoituksensa täydellisestä asekaupan lopettamisesta Ankaralle sen sijaan, hän ilmoitti, että tämä vaikuttaa aseisiin, joita voidaan käyttää Pohjois-Syyrian kurdeja vastaan. Olemassa olevien lupien perusteella vietävät aseet ovat oletettavasti ennallaan.

Saksa myi yli 240 miljoonan euron arvosta aseita Turkille vuonna 2018, mikä vastaa lähes kolmannesta maan aseviennistä. Turkki, Saksan NATO kumppani, on ylivoimaisesti suurin saksalaisten aseiden ostaja.
RT