OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Merkel kehottaa Erdogania lopettamaan operaation välittömästi – mutta miksi välittää

Saksan liittokansleri Angela Merkel on vaatinut Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogania lopettamaan sotilaallisen hyökkäyksensä Pohjois-Syyriaan. Mutta miksi Turkin johtaja kuuntelisi? Loppujen lopuksi hänellä on 3,6 miljoonaa syytä olla kuuntelematta.
Merkel vaati sunnuntaina puhelimitse Erdoganilta “välitöntä loppua” Pohjois-Syyrian kurdijoukkojen vastaiselle sotilasoperaatiolle, Saksan hallituksen tiedottaja sanoi.

Merkelin kehotus tuli, kun EU johtajat valmistautuvat tapaamaan Luxemburgissa tällä viikolla työstämään yhteistä vastausta Erdoganin “Peace Spring” -operaatiolle, joka käynnistettiin keskiviikkona Yhdysvaltojen joukkojen vetäytymisen jälkeen alueella. Turkin sotilaslentokoneet ovat iskeneet kurdien asemia vastaan Syyrian rajan yli, kun taas Syyrian kapinallisryhmien tukemat maajoukot ovat siirtyneet iskemään kurditaistelijoita, joita Turkki pitää terroristeina.
RT