OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Trump uhkaa Erdoganin voimakeinoilla

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on luvannut työskennellä molempien kongressin osapuolten kanssa iskeäkseen Turkkiin “voimakkaiden pakotteiden avulla” sen jälkeen kun Ankaran armeija aloitti paljon kritisoidun operaation kurdijoukkoja vastaan Syyrian pohjoisosassa.

Trump ilmoitti asiasta, kun Turkki jatkaa sotilaallista hyökkäystä kurdijoukkoja vastaan Syyrian pohjoisosassa, joita se pitää terroristeina. Hyökkäys käynnistettiin sen jälkeen kun Trump oli vetänyt Yhdysvaltain joukot alueelta, jossa he olivat taistelleet kurdien kanssa islamilaista valtiota (IS, entinen ISIS) vastaan.

Kurdien “hylkäämisestä” syytetty Trump on toistuvasti korostanut haluaan olla osallistumatta toiseen “loputtomaan sotaan” Lähi-idässä. Hän on kuitenkin joutunut kohtaamaan käytävän molemmin puolin toimivia lainsäätäjiä rankaisemaan Turkkia sen kurdienvastaisesta toiminnasta.
RT